NPO tekent ESF overeenkomst

Innovatie Praktijkonderwijs met Europees Sociaal Fonds

2020-10-07-Foto-tekenmoment-ESF-ARNO-4.0-Rijzert-3

Praktijkonderwijs verbetert haar resultaten al jaren met extra financiële middelen van Europa.

Het Netwerk Praktijkonderwijs Noordoost-Brabant (NPO) heeft vandaag bij Baanderheren in Boxtel een samenwerkingsovereenkomst getekend met de centrumgemeente ’s-Hertogenbosch van de arbeidmarktregio Noordoost Brabant. Deze gemeente heeft voor de scholen de beschikbare ESF subsidie voor dit schooljaar aangevraagd. Met deze middelen willen de vijf scholen PrO de doorstroom van leerlingen van het Praktijkonderwijs naar de arbeidsmarkt innoveren en verbeteren.

Dit jaar richt slechts één school, De Rijzert in ‘s-Hertogenbosch, zich op de inzet van werkplekleren voor haar leerlingen. Er is 70% minder subsidie beschikbaar dan voorgaande jaren. De subsidie wordt, na aftrek van de administratieve kosten, gestort in een innovatiepot. Van deze innovatiepot kunnen de scholen van zowel NPO als het Voortgezet Speciaal onderwijs (VSO) uit Noordoost- Brabant gebruik maken. Een uitwerking hiervoor volgt na afloop van het huidige schooljaar.

De NPO scholen hebben al jaren verbreding van werkplekleren uitgevoerd. Het werkplekleren vindt plaats in groepen bij werkgevers onder begeleiding van de school. Daarna pas volgt de individuele stage. Deze aanvraag is de vierde op rij. In voorgaande schooljaren hebben al ruim 3.300 leerlingen van de NPO scholen en het VSO extra ondersteuning ontvangen gericht op een zo goed mogelijke aansluiting op de arbeidsmarkt.

page1image23800176 page1image23799552

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Harrie van den Brand (Netwerk Praktijkonderwijs Noordoost-Brabant), telefoon 06 51 50 02 91, e-mail harrievandenbrand@outlook.com

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.