Betere doorstroom van Praktijkonderwijs naar MBO

De Leijgraaf en NPO starten doorlopende leerlijn Pro-Entree
De Leijgraaf en het Netwerk Praktijkonderwijs Noordoost-Brabant (NPO) hebben vandaag bij Het Hooghuis in Oss een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de periode 2019-2022. Met deze samenwerking willen ze de doorstroom van leerlingen van het praktijkonderwijs naar de Entree-opleiding van De Leijgraaf bevorderen. Speerpunt hierbij is de nieuwe doorlopende leerlijn Pro-Entree.
De samenwerkingsovereenkomst en de doorlopende leerlijn Pro-Entree zijn het antwoord op de constatering dat leerlingen de doorstroom van de praktijkschool naar het mbo lastig vinden. “Ze hebben moeite om mee te komen en missen de begeleiding die ze op de praktijkschool wel hadden”, vertelt Rob Groenen, projectleider Entree-opleidingen bij De Leijgraaf.
Betere afspraken rondom Entree-opleiding
Met deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst zorgen De Leijgraaf en het NPO bovendien voor betere afspraken rondom de Entree-opleiding, die deze overstap makkelijker moeten maken. Zo creëren ze een geleidelijke overgang tussen praktijkonderwijs en mbo. Groenen: “Studenten behouden op De Leijgraaf bijvoorbeeld hun coach vanuit het praktijkonderwijs. Aan hem of haar kunnen ze vragen stellen over vakken, maar ook over andere schoolgerelateerde zaken. Zo maken we er een koninklijke overgang van.”
Minder vroegtijdig schoolverlaters
Ook Harrie van den Brand, bestuursadviseur van het NPO, is blij dat de overstap gestroomlijnd wordt. “Daardoor hebben studenten een betere kans om hun opleiding goed af te ronden en zijn er minder vroegtijdig schoolverlaters.”
De komende maanden start De Leijgraaf met haar reguliere lessen voor leerlingen van de praktijkschool die naar het mbo komen. “Alle verdere stappen, bijvoorbeeld rondom de informatieverstrekking, gesprekken met leerlingen en de evaluatie, hebben we beschreven in een jaarplan”, aldus Van den Brand. “Zo weten we exact van elkaar wat we gaan doen en komt ons doel steeds dichterbij: dat onze leerlingen zich na de overstap in alle opzichten thuis voelen bij De Leijgraaf.”
CC68B9E5-A809-459E-818A-2509D36CF4DF

DA370E5D-31CD-4841-8D1A-68C23BE402AF

DB82FF39-1315-4BE3-8916-47CB92523CB4

5B02489D-6BEF-4665-88C4-AA474ABE5F10

1090B97A-4221-4388-BC29-33CEB63AC275

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.