NPO tekent in Den Bosch “Meters maken op lerend werken”

Werkgevers, onderwijsinstellingen, gemeenten en vakbonden in Noordoost-Brabant gaan samen laaggeschoolde mensen eenvoudiger aan werk helpen. Hiervoor zetten de partijen op 22 februari jl. hun handtekening onder het regionale Scholingsakkoord ‘Meters maken op Leren(d) Werken’. Het scholingsakkoord vergroot onder andere de kansen door het inzetten van het kwalificatiedossier dat flexibel wordt ingezet. Het Praktijkonderwijs was hier al enige tijd mee bezig en werkt samen met SBB. Het komt hierop neer dat leerlingen in samenspraak met de school tijdens hun stage een erkende Praktijkverklaring van de branch kunnen halen. Voordeel is dat de leerling dan zichtbaar is in de kwalificatiestructuur en werkgevers dat erkennen.  De leerlingen stromen hierdoor beter gekwalificeerd het bedrijfsleven in. Hieronder zijn alle partners te zien en is te zien dat Gerard Spijkers namens het NPO tekent. Ook voor PrO geldt “Keep on learning”, want waarom zouden we niet meer praktijkverklaringen halen?

Alle_Partners

NPO_Gerard_Spijkers_tekent

20180222_132748

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.