Jaarlijkse sportdag voor de leerlingen bovenbouw

Op 8 april jl. stond de jaarlijkse NPO-sportdag voor de bovenbouw weer op de agenda. De leerlingen waren weer in grote getale naar Oss gekomen alwaar in en rondom sporthal De Rusheuvel werd gestreden om de titels. Net als in voorgaande edities spelen de leerlingen in de ochtend en in de middag een competitie waar ze vooraf voor gekozen hebben bij hun eigen docent LO.

Dit jaar werden er de volgende sporten bedreven:
* voetbal zowel door jongens als door meiden;
* unihockey;
* basketbal;
* badminton;
*
atletiek;
* trefbal;
* tafeltennis en
* bowlen.
Bowlen zat voor de eerste keer in de keuze en dit was een daverend succes.

De meeste onderdelen werden in de hal of ergens anders binnen gehouden. Alleen voetbal en atletiek waren de echte buitenactiviteiten. De weersomstandigheden waren deze dag wat minder en de voetballers en de atleten hebben dan ook een enkel bui op hun dak gekregen. Ondanks dit kleine smetje was de sfeer bij elk toernooi optimaal.

Onder begeleiding van docenten en KW1C-studenten werd er op een sportieve manier gestreden voor de winst bij elk toernooi en ook de sportiviteit scoorde bij elke wedstrijd hoog.
Uiteraard werd de dag afgesloten met een gezamenlijke prijsuitreiking in de sporthal. De prijzen werden verdeeld over alle deelnemende scholen en elke school zal al weer pronken met de gewonnen bekers.

De LO-docenten die de organisatie in handen hadden, waren achteraf weer zeer tevreden en zien nu al weer uit naar de NPO-sportdag onderbouw die op 27 mei plaats zal vinden in Schijndel.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.