Portret van een deelnemer aan de lascursus

Michiel heeft dit schooljaar meegedaan aan de MEWV-cursussen. Hij wil graag iets vertellen over zijn ervaringen met de cursussen.

  • Wat is jouw voor-en achternaam?

Michiel van den Boom

  • Op welke school zit je?

Ik zit op het Fioretti College in Veghel

  • Welke MEWV/NPO cursus volg je op dit moment?

Ik volg de lascursus

  • Waarom heb je voor die cursus gekozen?

Ik wil graag lasser worden

  • Wat heb je daar zoal geleerd?

Vooral eigenlijk de theorie. De praktijk had ik al in orde, maar de theorie heb ik nodig voor het NIL-diploma.

  • Waar loop je stage?

Bastiaans in Uden, dat is een metaalbedrijf wat vooral plantenbakken en trappen maakt. En andere metalen dingen voor in tuinen enzo.

  • Wat mag je daar zoal doen?

Vooral lassen en zetten en slijpen. Eigenlijk alles wel.

  • Wat zijn je toekomstplannen?

Als ik ouder ben zou ik graag les willen geven in lassen. Wel als praktijkleraar want dat vind ik fijner om te geven. Als ik theorie moet uitleggen met mijn dyslexie en ADD dan weet ik het ook niet. Dan haalt niemand de lascursus denk ik.

  • Op welke manier heeft de cursus daar aan bijgedragen?

Veel, want het is wel de basis van wat je wil bereiken.

 Heb je nog iets toe te voegen?

De cursus lassen wordt in een bedrijf gegeven, dat vind ik wel positief. Op de bedrijfsvloer leer je bedrijfsmatig werken. Dat is beter als in een school. Je leert het lassen beter omdat het in de praktijk gebeurt. De mensen uit het bedrijf weten ook beter hoe het werkt en wat belangrijk is. Niet alles uit een boek klopt altijd en in een bedrijf weten ze wat echt werkt.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.