Slotmanifestatie 24 juni 2015

“Grandioos, wat verfrissend”, dat waren de kreten die geslaakt werden op de Slotmanifestatie ‘Nieuwe stijl’ NPO 2015.

Vier Praktijkscholen van Oss, Veghel, ’s-Hertogenbosch en Schijndel werken samen in Het project “Maak er werk van” (MEWV). Naast dit project volgen sommige leerlingen ook nog een (PrO-)Entree opleiding. Door de verschillende MEWV cursussen en door de (PrO-) Entree opleiding krijgen leerlingen betere kansen op de arbeidsmarkt en een voorsprong bij een mogelijke vervolgopleiding. Er is dit jaar hard gewerkt door de leerlingen.

Paul Kermans, Danielle Langenhuijsen, Yvonne v/d Linden en Niels Wijnhoud namen de taak op zich om dit jaar de uitreiking van de certificaten/diploma’s uitstroomcursussen NPO (Netwerk Praktijk Onderwijs) te verzorgen. Een hele klus, maar ze zijn daar met verve in geslaagd.

Het hele programma werd aan elkaar gepraat door Skijndelse Betty (Christel de Laat) en haar grappen samen met de prachtige trailers van (Apple Distinguished Educator) Niels Wijnhoud maakte de avond tot een onvergetelijk geheel.

De avond werd geopend met een spetterend optreden van dansgroep LifeDance uit Den Dungen. Daarna opende de sectordirecteur van de organiserende school (dit jaar was dat Gerard Spijkers van het Elde College te Schijndel) het feest. Naast de vaste toespraken was er natuurlijk ook muziek. Vader en dochter Geerings maakten van het nummer “Father&Friend” van Alain Clark een eigen versie en zongen dit met de nodige emotie.

Na dit optreden was het tijd voor de uitreiking van de (PrO)-Entree diploma’s. Zowel het KW1C als de Leijgraaf deden dit op hun eigen ontspannen ludieke manier. Toen was het de beurt van NPO-voorzitter Hans Terpstra om de zaal toe te spreken. Hij werd echter herhaaldelijk lastig gevallen door onze Betty die hem bestookte met allerlei komische opmerkingen. Gelukkig bleef Hans goed in zijn rol en wist hij zijn toespraak tot een goed einde te brengen.

Lysanne Geerings mocht daarna een solo optreden verzorgen en zong het nummer Valerie van Amy Winehouse.

Daarna werden de directeuren van de desbetreffende scholen naar voren gehaald en werden zij onderworpen aan een afmattende kruisverhoor door Betty. Hun hele hebben en houden moesten ze blootgeven, wat grote hilariteit in de zaal teweeg bracht.

Na dit schouwspel waren de uitstroomcursussen aan de beurt. Iedere cursus (het waren er 21) had een eigen trailer waarin foto’s van de opleiding te zien waren. Daarna moesten de leerlingen van de desbetreffende cursus naar voren komen om hun diploma/certificaat in ontvangst te nemen. De “Ohhhh”-s en “Ahhh”-s werden meerdere keren gehoord.

Na nogmaals een optreden van LifeDance werd de fantastische avond afgesloten met een afterparty.

Schijndel bedankt!!!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.