Niet te handhaven in een klaslokaal en toch goed terecht komen?

VEGHEL – Niet te handhaven in een klaslokaal en toch goed terecht komen?
Het kan wel en Wesley is hiervan een goed voorbeeld. Na jaren van problemen op school was het voor alle partijen duidelijk: Wesley en school zijn twee zaken die niet samen gaan.
In overleg met ouders
, leerplichtambtenaar, ambulant begeleider en zijn begeleiders van de afdeling praktijkonderwijs van het Fioretti College werd geconcludeerd dat het volgen van lessen niet lukt. Wesley is veel beter op zijn plek bij zijn stages, daar gaat het wel goed!

Via stages bij Neerbos en Albert Heijn Veghel kwam Wesley terecht bij Peterse Natuursteen. Na een start met veel wennen en bijsturen vond Wesley daar zijn plek. Door zijn stage werd Wesley enthousiast over het vak van natuursteenbewerker. Volgens zijn moeder weet Wesley tijdens een stadswandeling inmiddels alle soorten natuursteen te benoemen.

Via het NPO heeft Wesley zijn heftruckcertificaat gehaald, daarmee heeft hij zijn kansen in het bedrijfsleven vergroot.

Geert van Helvoirt, eigenaar van Peterse Natuursteen, gaf Wesley de kans om zich te ontwikkelen in het bedrijf. “Het werken in de buitendienst was te divers voor Wesley. In de werkplaats is er meer structuur en dat past hem beter. Dus doen we dat.” Omdat Wesley zich goed ontwikkelde in het bedrijf kreeg hij een arbeidscontract aangeboden. Dus geen stage meer, maar sinds deze maand een betaalde baan. Het commentaar van Wesley was kort en bondig: ”Ik ben blij!”. Via het UWV wordt door zijn stagementor nog gekeken naar jobcoaching, zodat het ook goed blijft gaan.

Foto Wesley

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.